tisdag, november 17, 2009

bananflugans återkomst!

Helt ärligt så har vi haft en, och nu menar jag bara en, bananfluga som flyger runt i vårt arbetsrum. Detta lilla djur har upptagit min uppmärksamhet några dagar i följd nu.. Denna fluga är inte bara störig, han är otäck också!Här om dagen satt jag och en jobbarkompis och kikade på film, när han plötsligt hoppar till och flaxar och skrämmer livet ur mig :D
Det visade sig då vara detta, otroligt läskiga, flygfä ;) Jag vill nu bara uppmärksamma er alla på att jag nu har mördat denna ovälkomne vän, sådetså ;)
Landar man på mitt skrivbord, då får man stå sitt kast :)
I övrigt så har jag blivit stolt ägare av ett nytt kusinbarn, en liten kille på 51 cm och 3560 g :) Kusinen min, som hade turen att slippa klämma ut skrutten/mästerverket/babyn eller vad vi nu ska kalla honom, var såå stolt och vi fick en bild på MMS skickat till oss, då detta som jag just berättat om hänt i landet på andra sidan Östersjön ;) Jag önskar dock familjen Luomaluhta lycka till med tillökningen, som inte får ett namn förens i januari/februari (Sådan är seden i Finland, barnet har inget namn förens på dopdagen :) )

Jag och systra-mi har idag socialiserat med varandra, vilket har vart mycket trevligt. Efter att jag vaknat bestämde vi oss för att åka in till Skövde och kika runt lite på Elin's Esplanad. Sagt och gjort, vi tog familje-Forden och racade dit ;) Under resan hann vi prata om både ditten och datten. Några saker som kom på tal var helt och hållet bara trams, medan annat var så djupt att man knappt kan ana. Det känns dock skönt att man rett ut stora beslut inför framtiden - och jag måste säga att jag var helt på det klara med utgången på samtalet redan innan :)
Väl framme i Skövde, handlade jag en ny klänning och en stickad tröja, helnöjd blev jag med mina nyförvärv :)Vi köpte även en babypresent samt en grej åt storebror, som vi ska skicka till den nyblivna 2-barnsfamiljen.. Vill bara säga det att det verkligen inte finns några 'vanliga' barnkläder längre.. allting ska vara så himla snyggt och modernt, bryr man sig om sådan när man är under 10 år?? Jag funderade lite på varför alla kläder ser ut som miniatyrer av vuxenavdelingnens plagg, och insåg att troligtvis beror det på att barnets föräldrar är så oroliga över vad andra föräldrar ska tycka. Men vet ni? Här kommer min åsikt;
Ett spädbarn ligger mest ner, alltså ska det vara bekvämt (logiskt?)
Ett barn leker mest och då ska det vara... tadadada... bekvämt och tåligt? Även detta känns logiskt i mitt huvud.. men jaja, alla äro vi olika, och tur är väl det..
Annars skulle alla barn se ut som byfånar, om jag klädde dem, eller vad vet jag? ;)

En annan sak som jag förundrades lite över var; att jag blev förvånad över att toaletterna var gratis på varuhuset? Är inte det lite galet att bli överaskad över att få uträtta nödens alla behov, utan att betala för sig? Herregud vart är jag och den omgivande världen påväg, jag bara undrar? :D
Nu sitter jag i alla fall på jobbet och har käkat upp lite naturgodis. Snart börjar Dansbandskampen i repris(som jag vågar erkänna, är ett mysigt program) Jag tänkte kika på det och luta mig tillbaka från tangenterna en liten stund, men nu verkar det som ettan och tvåan inte fungerar på denna tv'n, inte ens efter omstart? :S Jaja, jag får använda mina fixar-frasse-talanger ;)

Ha det gött alla! Krams =)

1 kommentar:

  1. Gött Kristin =) Störde mig som tusan på den där förbannade flugan igår!
    Spännande vad är det för stora beslut du tagit? ;) Ses ikväll! Kram

    SvaraRadera